zpět
VŠECHNY REFERENCE

Hotel Prometheus, Brno, ČR

Společnost IMPS a.s. se rozhodla pro dokončení rozsáhlé rekonstrukce hotelu Prometheus v severní části Brna. Součástí rekonstrukce měla být kompletní přestavba přízemí - recepce, lobby, restaurace, baru, kuchyně a jídelny, včetně kompletní výměny technologií jako je např. vzduchotechnika.

PŘÍPRAVY

Přípravy

Celý záměr jsme s klientem začali řešit v únoru 2016, kdy byl i vytyčen cíl otevřít nově zrekonstruovaný prostor už na Velkou cenu Brna v polovině srpna 2016.

Protože klient neměl vlastní architektonické studio, doporučili jsme našeho partnera STIO ABC, se kterým dlouhodobě spolupracujeme a který je podepsán pod mnoha úspěšnými hotelovými a restauračními zařízeními nejen v Jihomoravském kraji. Zástupci klienta se s architekty dohodli a v červnu 2016 byla vypracována vizualizace nového prostoru.

Po schválení vizualizací jsme na jejich základě připravili technickou dokumentaci pro výrobu dřevěných prvků a návrh a vizualizaci osvětlení celého prostoru. Součástí naší práce bylo i vzorkování materiálů ve spolupráci s klientem i architektonickým studiem.

V červenci 2016 klient uzavřel hotel a započala rekonstrukce. Jako na každém větším projektu bylo i zde nutné sladit spolupráci s dalšími dodavateli. Obzvlášť s ohledem na to, že vestavěné dřevěné prvky často obsahují nejen rozvody vody, odpadů a elektřiny, ale jejich nedílnou součástí jsou i nerezové konstrukce pro gastronomii. Vzhledem k účasti všech dodavatelů na pravidelných kontrolních dnech bylo možné bez větších obtíží vše zvládnout.

RECEPCE

Recepce - vizualizace

Stavební úpravy byly nejdříve dokončeny v recepci, proto právě tato část měla prioritu ve výrobě. Přední část recepce tvoří velký infopult, jehož dominantou je dřevěná mozaika - části nahrubo opracovaného surového dřeva různého druhu, stáří, šířky i tloušťky, poskládané vedle sebe do mozaiky. Pro zachování přírodního rázu a vysokou odolnost byla pro desku nad mozaikou zvolena masivní dubová "spárovka". Spodní část recepce tvoří okopový plech v tmavě šedém provedení. Po stranách jsou bočnice (vpravo se zapuštěnými dveřmi), které vytváří zázemí recepce a spojením ve stropní části snížený podhled. Pro pracovníky recepce je z druhé strany recepčního pultu k dispozici nižší pracovní deska z dubového dekoru a na míru vytvořené poličky na klíče a dokumenty k jednotlivým pokojům.

Záda recepce jsou zdánlivě monolitickou stěnou v odstínu champagne. Jasnou dominantou je velké plastické logo hotelu ze stejného dubového dekoru jako bočnice a stropní podhled. Pro zachování celistvosti stěny jsme u skříněk a zásuvek po stranách a pod logem vypustili klasické úchytky a vybavili dvířka otevíráním typu "push". V jedné skříňce je navíc elegantně ukryté malé umyvadlo s vodou pro potřeby pracovníků recepce.

LOBBY A RESTAURACE

Bar - vizualizace

Celé lobby a restaurace jsou laděny do čtyř hlavních barev – dubový dekor, champagne a dva odstíny šedé. Nejvýraznějším prvkem je osmimetrový bar do tvaru písmene „U“. Záda baru jsou tvořena tzv. žebrováním – designovým prvkem, kdy na šedé desce jsou kolmo umístěny desky v dubovém dekoru v rozestupech o dvojnásobné šířce každé desky. Pro rozptýlení jednolitosti prostoru vnitřní části zad baru zvolili architekti šedou výstavku na zvýraznění unikátních lahví a zajímavých barových prvků. Každá polička má odlišnou šířku a je doplněna o skleněnou podpěrnou desku. Pečlivě zvolený měkký tón osvětlení pak dotváří útulnou atmosféru.

Samotný bar je tvořen ze tří částí. Úplně dole je vysoký okopový plech tmavě šedé barvy. Prostřední část je z laminovaných desek v odstínu champagne. Na levém rohu této části upoutá každého hosta výrazný plastický logotyp hotelu v dubovém dekoru. Horní masivní desku jsme zvolili z dubové spárovky. Ta zajistí hostům komfort a dostatek prostoru pro příjemné posezení.

V lobby i v restauraci jsou umístěny stylové sedačky, židle a masivní stolky s dubovým dekorem s kontrastní tmavě šedou hranou pro oživení celého prostoru. Tmavě šedá barva byla zvolena nejen na hranu stolků, ale také na jejich podnože.

Na snídaně pro hosty a pro potřeby obsluhy po celý den je připraven masivní snídaňový pult z nerezu. Každou část nerezu jsme jednotlivě opláštili dekorem champagne pro dodržení barevné identity. I zde jsme na spodní pruh okopového plechu zvolili tmavě šedou barvu.

Výraznou rekonstrukcí se změnila atmosféra přízemí hotelu na moderní, designový, ale zároveň útulný prostor, kam se budou hosté rádi vracet.

Děkujeme našemu klientovi za vstřícnou a příjemnou spolupráci. A už teď se těšíme na další zajímavé projekty.